film-strip-1461657744lSy

Tukea myönnettiin yhteensä 76 hakemukselle. Tuotantoon lähtee 14 uutta elokuvaa ja tv-sarjaa.

Tuotannon tukia haettiin lähes 9,6 miljoonan euron arvosta 105 hakemuksella. Noin 46 prosenttia hakemuksista sai myönteisen päätöksen: tukia myönnettiin yhteensä hieman yli 2,2 miljoonaa euroa 48 hakemukselle.

Tuotantotukea sai seitsemän pitkää dokumenttielokuvaa, kolme pitkää fiktioelokuvaa, kolme tv-sarjaa ja yksi lyhyt dokumenttielokuva. Fiktioelokuvista kaksi ja dokumenttielokuvista yksi on kansainvälisiä yhteistuotantoja, joissa suomalainen tuotantoyhtiö on mukana vähemmistötuottajana.

Tuotantoon lähtee mm. Tuffi Films -yhtiön usean ohjaajan ja käsikirjoittajan hanke TottumiskysymysAnu Kuivalaisen ikäihmisistä kertova dokumenttielokuva RakkauselokuvaJohn Websterin rikoksen jälkihoitoa käsittelevä Redi sekä Mikko Peltosen dokumentaarinen tv-sarja Eva nyrkkeilijä Eva Wahlströmistä.

Kehittämistukia myönneittiin yhdeksälle pitkälle fiktioelokuvalle, kahdeksalle pitkälle dokumenttielokuvalle, viidelle tv-sarjalle ja neljälle lyhyelle elokuvalle. Markkinointi- ja levitystukea sai kahdeksan teatterilevitykseen tulevaa elokuvaa.

Tuotannon tuista tänä vuonna jaetaan vielä käsikirjoitusapurahoja joulukuun tukipäätöskokouksessa.