joker-poster-main2

JOKER ON SUOMEN YKKÖNEN

Jokerin syntytarina nousi Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi tänä vuonna

Todd Phillipsin ohjaama Joker-elokuva on kerännyt tähän mennessä Suomessa 345 221 katsojaa ja noussut Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi tänä vuonna. Maailmanlaajuisesti Jokerin lipputulot kolkuttelevat jo miljardin rajaa. Jokerin levittää Suomessa SF Studios ja se sai ensi-iltansa elokuvateatterissa 4.10.2019.

TARINA
Joker on ohjaaja ja tuottaja Todd Phillipsin näkemys pahamaineisesta DC Comicsin pahiksesta. Syntytarina loittonee hahmon perinteisestä mytologiasta. Phillipsin tutkielma Arthur Fleckista eli Jokerista , jota Joaquin Phoenix tulkitsee, on kertomus miehestä, joka yrittää löytää paikkansa Gothamin rikkinäisessä yhteiskunnassa. Kaivatessaan edes pientä valonpilkahdusta elämäänsä hän kokeilee siipiään stand up -koomikkona, mutta huomaa pian olevansa itse vitsien kohteena. Väkijoukossakin itsensä yksinäiseksi tunteva Arthur etsii edes jonkinlaista yhteyttä muihin. Hän pitää yllä kahta naamiota. Yhden hän maalaa kasvoilleen päivätyötään varten. Toista hän ei pysty poistamaan; se on hahmo, johon hän turhaan pakottaa itsensä tunteakseen olevansa osa ympäröivää maailmaa eikä väärinymmärretty mies, jota elämä jatkuvasti kohtelee kaltoin. Joutuessaan apatian ja julmuuden noidankehään Arthur tekee huonoja päätöksiä yksi toisensa jälkeen saaden aikaan synkkien tapahtumien ketjureaktion.

Jokerin ovat käsikirjoittaneet Todd Phillips ja Scott Silver ja nimiroolissa nähdään Joaquin Phoenix. Muissa osissa mm. Robert De Niro ja Zazie Beetz.