55512128_10155934668287301_3978954399908102144_o

Finland Festivals on nimennyt Tampereen elokuvajuhlat Vuoden festivaaliksi 2020. Finland Festivalsin hallitus toteaa perusteluissaan:

Aina ajassa kiinni ja usein aikaansa edellä. Vahva visio, peloton ohjelmistopolitiikka, aito kansainvälisyys, tietoinen riskien otto. Tampereen elokuvajuhlat on kaikkea tätä ja vielä paljon enemmän! Ohjelma on tiivis runsaudensarvi, jonka teemoissa tasa-arvo, vähemmistöt, rajailmiöt, maahanmuuttajat ja lukemattomat muut ilmiöt ovat vahvasti esillä niin perusohjelmistossa kuin kilpailuohjelmassakin, provosoiden keskustelua, inspiroiden silmien avaamiseen ja näkemysten laajentamiseen.

Tampereen elokuvajuhlat on yksi Euroopan tärkeimmistä lyhytelokuvafestivaaleista. Vuonna 1969 perustettu festivaali on kasvanut vuosikymmenten aikana ohjelmistoltaan ja koneistoltaan lyhytelokuvataiteen näyteikkunaksi, jossa nähdään vuosittain satoja ajankohtaisia, vaihtoehtoisia ja kantaa ottavia elokuvia. Eri puolille kaupunkia levittäytyvä kansainvälinen tapahtuma tarjoaa kotimaisen ja kansainvälisen elokuvakilpailusarjan ja erikoisnäytösten lisäksi myös erilaisia seminaareja, työpajoja ja keskustelutilaisuuksia sekä ammattilaisille että yleisölle.

Tampereen elokuvajuhlat järjestetään ensi keväänä 4.-8. maaliskuuta ja sen ohjelmisto julkaistaan 12. helmikuuta.

Finland Festivals on nimennyt Vuoden festivaalin 1999 alkaen. Tuoreimmat viisi palkittua festivaalia ovat:

2019   KUULAS – Lasten Teatteritapahtuma

2018    Tampere Biennale

2017    Ilmajoen Musiikkijuhlat

2016    Sastamala Gregoriana

2015    Sodankylän elokuvajuhlat