image001

Belinda Kazeem-Kamiński, Unearthing In Conversation, 2017

Rex Fest tuo neljänä maaliskuun maanantaina mediataiteen klassikoita ja uusinta taidetta niin Suomesta kuin ulkomailta Bio Rexin valkokankaalle. Amos Rexin ja suomalaisen mediataiteen keskus AV-arkin yhteistyönä syntyneeseen tapahtumaan sisältyy kuratoituja näytöksiä yhdistettyinä live-esityksiin, klubeihin ja festivaaliesseeseen. Taiteilijat Sasha Huber ja Jaakko Pallasvuo sekä ohjemakoordinaattori Tytti Rantanen ovat vierailevina kuraattoreina ideoineet omat Rex Fest -iltansa.

Rex Festin avaa 2.3. AV-arkin ohjelmakoordinaattori Tytti Rantasen kuratoima kokonaisuus “Feminismi, sukupuoli ja tosi toiminta”. Näytöksen kotimaiset ja kansainväliset teokset tuovat esiin feminismin ja sukupuolen konkreettista rajankäyntiä, materiaalista ja käytännönläheistä puolta. Ennen näytöstä ja väliajalla lämpiössä on nähtävillä Artor Jesus Inkerön teos Rihanna (2015). Näytöksen jälkeen nähdään taiteilija Sepideh Rahaan luentoperformanssi برزخ / Barzakh / Limbo.

Musiikkipitoinen ilta “DIY – Tee se itse” 9.3. koostuu taiteilijapuheenvuoroista, näytöksestä ja klubista. Näytöksessä nähdään muun muassa Anneli Nygrenin, Sami Sänpäkkilän ja Anssi Kasitonnin teoksia, ja he kertovat ennen näytöstä, miten heidän videonsa syntyvät. Näytöksessä mukana myös Munalissun ja Pasi “Sleeping” Myllymäen teoksia. Illan päättävällä klubilla esiintyy Teemu Keisteri.

Taiteilija Jaakko Pallasvuo on kuratoinut 16.3. näytöksen, jonka rungon muodostaa itävaltalaisen kokeellisen elokuvan kärkinimen VALIE EXPORTin ensimmäinen täyspitkä elokuva Invisible Adversaries (1977). Jaakko Pallasvuo laatii myös festivaaliesseen, jonka voi ottaa näytöksestä mukaansa.

Taiteilija Sasha Huber kuratoi viimeisen Rex Fest -kokonaisuuden “Representation Matters” 23.3. brittiläisen yhteiskuntatieteilijä Paul Gilroyn lanseeraaman käsitteen “antirasistinen luovuus” hengessä. Slavs and Tatars -ryhmän luentoperformanssi sekä Natasha A. KellynBelinda Kazeem-Kaminskin ja Huberin omat elokuvat havainnollistavat, miten taideteokset haastavat ja uudelleenarvioivat historiaa, muistia ja arkistoa.

Lisätietoa ohjelmistosta ja lipuista Amos Rexin sivuilta: https://amosrex.fi/tapahtumat/rex-fest/