Aalto-elokuva on noussut jo kaikkien aikojen 10. katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumentiksi

DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival palkitsi Virpi Suutarin ohjaaman Aalto-elokuvan eilen illalla parhaan elokuvan Spark Award:lla Kroatiassa pidetyllä festivaalilla. DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival keskittyy nimensä mukaan taiteeseen, arkkitehtuuriin ja muotoiluun.

Aalto on saanut elokuvateattereissa Suomessa tähän mennessä 37 905 katsojaa, joka on huikea kotimaiselle dokumentille ilman poikkeusolojakin ja Aalto on noussut jo 10. katsotuimmaksi kotimaiseksi dokumentiksi kautta aikojen. Tämä on Virpi Suutarin elokuvien katsojaennätys.

DA2 festivaalin kansainvälinen jury perusteli valintaansa näin: ”Aalto on erinomainen dokumentti, joka tarjoaa informatiivisen näkemyksen modernin arkkitehtuurin keskeisiin osiin ja muotoon. Alvar Aalto esiteltiin täsmälleen sellaisena kuin hän oli – ihminen joka haki inspiraatiota luonnosta ja tekijä joka näytti mikä merkitys nautinnolla on suunnittelun luovassa prosessissa, jossa yllätys on aina yksi osatekijä. Elokuva on erittäin innostava ammattilaisille sekä harrastajille.” DA2 festivaalilla palkinnon myöntäneessä juryssa olivat mukana Bojan Hadžihalilović (suunnittelija ja professori Bosnia-Hertsegovinan University of Fine Arts:ssa), Feđa Vukić (taidehistorioitsija) sekä Matthew Taylor (taiteilija, elokuvaohjaaja, kuvanveistäjä).

Aalto-elokuvalla on parhaimmillaan menossa kansainvälinen elokuvafestivaaliesitysten sarja: Reykjavik International Film Festival, Bergen International Film Festival, Architecture & Design Film Festival New Yorkissa, Film Fest Ghent, Film & Architecture Film Festival ja Australian Adelaide Film Festival.

Aalto on Jussi-palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin dokumenttielokuva modernismin mestareista arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta. Aallon elokuvateatterioikeudet on myyty muun muassa Saksaan, Japaniin, Australiaan, Viroon ja Sveitsiin. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Virpi Suutari ja Jussi Rautaniemi. Alvarin ja Ainon ääninä elokuvassa ovat Martti Suosalo ja Pirkko Hämäläinen. Aallon ovat tuottaneet Timo Vierimaa, Virpi Suutari ja Martti Suosalo Euphoria Filmille. Elokuvan levittää Storyhill Oy. Aalto sai ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta Suomen 4.9.2020

DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival https://www.paripikule.com/2020-da2-traileri