Kuva: Markus Koljonen – Oma teos, CC BY-SA 3.0,

Kauppakeskus Mylly on tehnyt sopimuksen Finnkinon kanssa 6-salisen teatterin rakentamisesta. Mylly on Varsinais-Suomen suurin kauppakeskus, jossa vierailee vuosittain liki 6 miljoonaa asiakasta. Elokuvateatteria varten rakennetaan noin 2 000 m2laajennusosa ja teatterin on määrä avautua vuoden 2022 aikana.

”Elokuvateatteri tekee Myllystä entistä vetovoimaisemman, lisää sen houkuttelevuutta ja luo hyvän pohjan elämyksellisyyden ja viihtymisen palveluiden kehittämiselle tulevaisuudessa. Odotamme elokuvateatterin vetävän asiakkaita laajasti Myllyn vaikutusalueelta – elokuvateatterin avautuminen Myllyyn tulee tuomaan positiivista kehitystä paitsi Myllyn tulevaisuuden kävijämääriin, myös neuvotellessamme uusia, kiinnostavia muiden alojen yhteistyökumppaneita Myllyyn”, kertoo Kauppakeskus Myllyn toimitusjohtaja Mari Hantula.

Suomen suurimmalla elokuvateatteriketju Finnkinolla on 113 valkokangasta 16 eri teatterissa 11 kaupungissa. Finnkino on osa Odeon Cinemas Groupia, joka on Euroopan suurin elokuvateatteriketju.

”Olemme erittäin innoissamme ketjumme laajenemisesta Kauppakeskus Myllyyn! Suunnittelemme sinne täysin uudenlaista teatteria, joka tulee olemaan erinomainen lisä Turun alueen kulttuuri- ja vapaa-ajan tarjontaan. Pandemian aiheuttamista vaikeuksista huolimatta, uskomme edelleen vahvasti elokuvateatterien tulevaisuuteen. Myös Turun Kinopalatsi jatkaa toimintaansa normaalisti uuden teatterin avauduttua”, kertoo Finnkinon kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila.