Eurooppa (Anna Eriksson) kuluttaa aikaa viimeisessä asemapaikassaan Locarnon elokuvajuhlilla maailmanensi-illassa nähtävässä elokuvassa W.

Anna Erikssonin uusi kokopitkä elokuva W on valittu arvostetuille Locarnon elokuvajuhlille, jossa se saa maailmanensi-iltansa. Rakkautta & Anarkiaa onnittelee ohjaaja-käsikirjoittaja Anna Erikssonia, ja ylpeänä tiedottaa, että W saa Suomen ensi-iltansa syyskuussa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin historian ensimmäisenä Next Level -gaalaelokuvana.

W on täydellinen valinta Next Level -gaalaelokuvaksi, koska se on poikkeuksellisen vahva kotimainen teos. Next Level -sarja esittelee elokuvia, jotka haastavat perinteiset elokuvalliset kerronta- ja kuvaustavat, rikkovat tavanomaisia kaavoja ja normeja sekä tarjoavat katsojalle unenomaisia maailmoja”, kommentoi Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin taiteellinen johtaja Pekka Lanerva. Aiempina vuosina Next Level -sarjassa on esitetty mm. Cannes-voittajien Apichatpong Weerasethakulin ja Claire Denis’n teoksia.

W on ehdottomasti yksi tämän vuoden merkittävimmistä eurooppalaisista elokuvista. Se on ultramoderni teos, joka on tehty elokuvan rakastajille, jotka haluavat kokea jotain uutta. Suomen ensi-ilta R&A:ssa on minulle henkilökohtaisesti hyvin merkittävä asia. Elokuvafestarit ovat juuri se paikka, missä ihmisille pitää tarjota tajunnanräjäyttäviä kokemuksia”, kommentoi Anna Eriksson.

W:n Suomen teatteriensi-ilta on 23.9. ja elokuvan levityksestä vastaa Pirkanmaan elokuvakeskus.

Elokuvan synopsis:
Eurooppa on kuolemansairas nainen, joka tappaa aikaa kiinalaisen mieskoneen seurassa. He ovat viimeisessä asemapaikassaan. Ulkona avautuu lumen peittämä autiomaa. Toisaalla, keskellä jäätikköä sijaitsevassa instituutissa, ryhmä hoitajia luulee edelleen pitävänsä yllä uutta maailmanjärjestystä. Muukalainen saapuu häiritsemään heidän transsiaan. Taistelu on hävitty. Viimeistä näytöstä ei seuraa kukaan.