10922790_856114557773335_241128858763765822_n

Vuosittain järjestettyä Loikka-tanssielokuvafestivaalia ei järjestetä ensi vuonna. Festivaalia tuottava M.A.D. Tanssimaisterit ry (MAD) keskittyy vuonna 2017 toimintansa uudelleenorganisointiin ja talouden vakauttamiseen. Tavoitteena on, että vuodesta 2008 järjestetyn festivaalin kymmenvuotista taivalta juhlitaan vuonna 2018.

‘Päätös välivuoden pitämisestä oli rankka, mutta väistämätön. Katsojaluvut ja lipunmyyntitulot ovat nousseet tasaisesti vuosittain. Kahden viimeisen vuoden avustuspäätökset ovat olleet kuitenkin sen verran arvaamattomia ja laskusuhdanteisia, että toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi joudumme pitämään välivuoden. Lisäksi festivaalin vakiintunut ajankohta keväälle ja avustuspäätösten myöhäinen tiedottaminen asettavat organisaation haasteelliseen tilanteeseen. On mahdotonta tuottaa nelipäiväistä korkeatasoista ja kansainvälistä tapahtumaa tällaisessa taloudellisessa tilanteessa’ summaa taiteellinen johtaja Kati Kallio.

MAD on vuodesta 2008 lähtien tehnyt työtä tanssielokuvan aseman parantamiseksi Suomessa ja järjestänyt nelipäiväistä Loikka-festivaalia, joka on edelleen Suomen ainoa ja pohjoismaiden suurin tanssielokuvaan keskittyvä festivaali. Työ jatkuu edelleen vaikka festivaali pitääkin välivuoden: MAD jatkaa tanssielokuvan laaja-alaista edistämistä Loikka on Tour -ohjelmiston ja kiertueverkoston vahvistamisen kautta sekä yleisötyöpajojen ja ammattilaistapahtumien merkeissä. Yhteistyö eri toimijoiden kanssa tulee olemaan entistä tiiviimpää. Kansainvälistä yhteistyötä tullaan myös jatkamaan niin 60secondsdance-kilpailulla kuin kansainvälisessä tanssielokuvafestivaalien verkostossakin.

Seuraavaksi Loikka tekee yhteistyötä Art Goes Kapakka -kaupunkifestivaalin kanssa järjestämällä Loikka-tapahtuman 24.8. Helsingin Kulttuuritalon Kitchenissä kahden näytöksen, taiteilijatapaamisen ja klubi-illan muodossa. Tapahtumassa nähdään kolme elokuvaa Suomen ensi-illassa. Art Goes Kapakassa nähdään myös 60secondsdance kilpailun semifinalistit vuodelta 2016. Näytös esitetään Kuja Bar & Bistro ravintolassa 22.8.

Koko ohjelma: http://www.loikka.fi/loikka-on-tour.html
Art Goes Kapakka / Loikka: http://www.artgoeskapakka.fi/…/loikka-tanssielokuva-goes-ka…
Art Goes Kapakka / 60secondsdance: http://www.artgoeskapakka.fi/…/loikka-60secondsdance-top-40…