bc7f9e07-9c67-4b01-a6d6-b0445fbd09e3-main_image

Moon in the skype, Ghatfan Ghanoom

Syyskuussa 7.-12.9.2016 ensimmäistä kertaa järjestettävä Scandinavian International Film Festival (SCIFF) keskittyy polttavia globaaleja kysymyksiä käsitteleviin elokuviin, joita Suomessa muutoin harvoin nähdään. Ohjelmisto on maantieteellisesti poikkeuksellisen kattava – mukana on elokuvia 52 maasta ympäri maailman. Festivaalin pääteemoja ovat rasismi, köyhyys, tasa-arvo, naisten asema, pakolaisuus ja ihmisoikeudet.

Festivaalin avainelokuvia ovat suomalais-syyrialainen palkittu dokumenttielokuva Moon in the Skype, saudi-arabialainen omaperäinen lyhytelokuva Cart sekä Euroopan ensi-iltansa festivaaleilla saava kiinalainen pitkä elokuva Road to the Sky.

Moon in the Skype on Suomessa asuvan Ghatfan Ghanoomin ohjaama dokumenttielokuva ja kertomus ihmisistä, jotka yrittävät paeta sotaa Syyriasta Kreikan kautta Eurooppaan. Mohammed Salmanin ohjaustyö, Saudi-Arabian pimeästä puolesta kertova Cart, on poikkeuksellisen rohkea lyhytelokuva. Se kertoo köyhyyden piinaaman perheen elämästä hyvinvoivassa maassa, jossa kulttuuriset ja uskonnolliset periaatteet elävät vahvoina. Kiinan-Japanin sotaan ja vuoteen 1938 sijoittuva Road to the Sky on SCIFFn parhaan pitkän elokuvan palkinnon voittaja. Taidokas kameratyöskentely yhdistettynä jännittävään tarinaan tekevät tästä Yi Wangin ohjaamasta elokuvasta erityisen.

Festivaalin järjestää Emissa ry tukenaan Helsingin kulttuurikeskus, Kulttuurikeskus Caisa, Espoon kirjasto, Virus teatteri ja Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Scandinavian International Film Festival (SCIFF) 7.-12.9.2016

Näytöspaikat:

Kulttuurikeskus Caisa
Mikonkatu 17 C, Helsinki

Kino Tulio
Sörnäisten rantatie 25, 5 krs., Helsinki

Sellon kirjasto
Leppävaarankatu 9, Espoo

Kaikkiin festivaalinäytöksiin on vapaa pääsy.

Linkit

Festivaaliohjelmisto