DOK Leipzig 31.10.–6.11.2016

Mia Halmeen ohjaama ja Aleksi Salmenperän tuottama dokumenttielokuva Joka toinen pari saa maailmanensi-iltansa DOK Leipzig -elokuvafestivaaleilla Saksassa loka-marraskuun vaihteessa. Sahadok Oy:n elokuva kilpailee parhaan pitkän dokumenttielokuvan palkinnosta. Myös Niina Brandtin ohjaaman ja Double Back Documentaries Oy:n tuottaman Salainen metsäni -elokuvan maailmanensi-ilta on Leipzigissa. Se esitetään Next Masters -kilpailusarjassa, jossa on mukana lisäksi suomalais-kolumbialainen elokuvaMaa sisälläni.  Sen on ohjannut ja tuottanut Jenni Kivistö.

Kohta 60-vuotisjuhliaan viettävän festivaalin ohjelmistoon kuuluu dokumenttielokuvien ohella myös animaatioelokuvia tai dokumentaaria ja animaatiota yhdisteleviä elokuvia. Siten Oktober Oy:n tuottama ja Katja Gauriloffin ohjaama Kuun metsän Kaisa kilpailee parhaan kansainvälisen animaatio-dokumenttielokuvan palkinnosta. Tämän lisäksi kansainvälisessä ohjelmistossa nähdään Christy Garlandin ohjaama ja napafilms Oy:n tuottama Cheer Up. Se kilpailee – kuten Salainen metsä – Young Eyes Film Award -palkinnosta. DOK Leipzigin Disobedient Images -sarjassa esitetään Joni Männistön animaatioelokuva Kuhina vuodelta 2011 sekä Jani Leinosen animaatio Tony is Back – Candy, Age: 43. Lisäksi pitkien elokuvien parhaasta palkinnosta kilpailee tanskalais-suomalais-syyrialainen elokuva The War Show, jossa Oktober Oy on ollut osatuottajana.

IDFA 16.–27.11.2016

Tonislav Hristovin ohjaama ja Making Movies Oy:n tuottama suomalais-bulgarialainen elokuva The Good Postman saa puolestaan maailmanensi-iltansa Amsterdamin kansainvälisillä dokumenttielokuvafestivaaleilla IDFA:ssa Se kilpailee festivaalin pääsarjassa parhaan pitkän elokuvan palkinnosta. Festivaalin Paradocs-ohjelmistossa on kolme suomalaista elokuvaa. Samira Elagozin elokuva Craiglist Allstars saa maailmanensi-iltansa IDFA:ssa. Maarit Suomi-Väänäsen Minispectacles-sarjan elokuva Albuquerque Straight ja Jan Ijäksen Time Capsule esitetään myös Paradocs-sarjassa.

IDFA:n pääkilpailusarja esittää lisäksi kaksi elokuvaa, joissa suomalaiset tuotantoyhtiöt ovat olleet osatuottajina. IV Films Oy on ollut mukana intialais-saksalais-suomalaisessa elokuvassa Machines ja Making Movies Oy norjalais-suomalais-tanskalaisessa Mogadishu Soldier -elokuvassa.

Lisätietoja:

www.dok-leipzig.de

www.idfa.nl