28056696_1591812134267361_6247667285227844837_n

Torstaina alkava Season Film Festival esittää elokuvat otsikoiden takaa

Tuore Cesár-voittaja NÄKEMIIN TAIVAASSA avaa huomenna 5.4. kuudennen kerran järjestettävän Season Film Festivalin. Festivaalilla nähdään neljän päivän aikana 15 pitkää elokuvaa ja neljä lyhytelokuvaa. Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin keväinen sisartapahtuma jatkuu Helsingin Kinopalatsissa ja Maximissa sunnuntaihin 8.4. asti.

Tanskalainen ohjaaja Christina Rosendahl saapuu festivaalille esittelemään parisuhdeväkivaltaa käsittelevän dokumenttielokuvansa VIOLENTLY IN LOVE. Rosendahl on ollut merkittävä alullepanija audiovisuaalisen alan tasa-arvokeskustelussa Tanskassa viime vuosina. Ohjaaja osallistuu festivaalin ohessa 6.4. pidettävään Väkivallan kuvat -seminaariin, jonka järjestävät WIFT Finland ry ja WIFT Nordic yhdessä Seasonin kanssa. Lisäksi Rosendahl pitää 5.4. avoimen Womarts-masterclassin.

Naisohjaajien osuus Season Film Festivalin ohjelmistossa on tänä vuonna tasan puolet. Festivaali esittää muun muassa Barbara Albertin (MADEMOISELLE PARADIS), Angela Robinsonin (PROFESSOR MARSTON AND THE WONDER WOMEN) ja Terhi Kokkosen (BELLBOY) tuoreet ohjaukset. “Season haluaa ravistella elokuvakulttuurin vanhoja rakenteita ja rakentaa tasa-arvoisempaa tulevaisuutta”, festivaalikoordinaattori Outi Rehn avaa.

“Valot on nyt sytytetty eikä pimeään ole enää palaamista! Elokuva-alalta lähtenyt keskustelu tasa-arvosta ja oikeudenmukaisista työoloista toivottavasti jatkuu aktiivisena ja hedelmällisenä ja leviää myös Suomessa yhteiskunnan muille aloille. On hienoa, että elokuva-ala näyttää tässä esimerkkiä”, kiteyttää HIFF – Rakkautta & Anarkiaa ry:n toiminnanjohtaja Anna Möttölä.

Seasonin koko ohjelmisto, aikataulu ja tarkemmat lipunmyyntitiedot löytyvät osoitteesta seasonfilmfestival.fi.