film-strip-1461657744lSy

Lynchin ohjaamien elokuvien lisäksi sarjassa nähdään henkilödokumentti sekä Lynchin elokuvien vakionäyttelijän Harry Dean Stantonin viimeinen elokuva.

Elokuvateatteri Orionin kesäohjelmisto pyörähtää käyntiin 1.5. kattavalla ja monipuolisella David Lynch -sarjalla. Koko kesäkauden jatkuvassa teemakokonaisuudessa nähdään kaikki David Lynchin ohjaamat elokuvat, mukaan lukien Twin Peaks -televisiosarjan tiimoilta tehty teatterielokuva Twin Peaks: tuli kulje kanssani (1992).

Sarjan aloittaa Lynchin esikoispitkä Eraserhead (1977) – kulttiklassikko, joka ennakoi Lynchin omaperäistä kerrontaa ja jonka monet kerronnan elementit toistuivat hänen myöhemmissä töissään. Ohjelmiston hittejä ovat satiirinen tutkielma 1950-luvun periamerikkalaisesta pikkukaupungista Blue Velvet – ja sinisempi oli yö (1986), yönmusta Lost Highway (1997) sekä identiteettiä ja kuuluisuutta oudoksi tarinakudelmaksi punova Mulholland Drive (2001). Lisäksi mukana ovat mielipiteitä jakavaDyyni (1984), Kultaisella Palmulla palkittu Villi sydän (1990), vähemmän vauhdikas tie-elokuva The Straight Story (1999) sekä digivideolla kuvattu sekoitus todellisuutta ja painajaista, Inland Empire (2006).

Kymmenen Lynchin ohjaaman fiktion lisäksi sarjassa nähdään Jon Nguyenin, Rick Barnesin ja Olivia Neergaard-Holmin kiehtova dokumenttielokuva David Lynch: The Art Life (2016), joka keskittyy Lynchin kutsumukseen kuvataiteilijana. Teemasarjan kruunaa John Carroll Lynchin Lucky (2017), jossa David Lynch nähdään näyttelijänä ystävänsä ja elokuviensa vakiokasvon Harry Dean Stantonin rinnalla. Kovasti Stantonin itsensä oloinen päähenkilö Lucky säilyttää näyttelijän viimeiseksi jääneessä elokuvassa anarkistisen asenteensa loppuun saakka.

Orionin kesän muihin huippukohtiin kuuluvat näyttelijätär Jeanne Moreau’n (1928–2017) muistosarja sekä legendaarista epookkierotiikkaa hehkuvat Angelika-elokuvatIngmar Bergmanin 100-vuotisjuhla jatkuu ohjaajan 1960-luvun elokuvilla. Kesän erikoisuuksiin kuuluu myös Orionin ensimmäinen quote-along-näytösKummeli Kultakuume (1997).

Orionin kesäkausi on julkaistu ja liput näytöksiin ovat myynnissä sekä Orionissa että KAVIn verkkokaupassa. Kesäkausi alkaa 1.5.2018.

Lue lisää David Lynch -sarjasta: https://kavi.fi/fi/elokuvasarja/david-lynch
Lue lisää Orionin kesäohjelmistosta: https://kavi.fi/fi/ohjelmisto/orionin-kesa-2018