Neito-Festivaali luo katseensa kotimaisiin nouseviin tähtiin. Kolmella paikkakunnalla järjestettävän lyhytelokuvafestivaalin näytöksiin on vapaa pääsy. 

Suomen kulttuurikentän raikkain tulokas, kotimaisiin lyhytelokuviin erikoistunut Neito-Festivaali järjestetään ensimmäistä kertaa 1. joulukuuta 2021 klo 18.00. Festivaaliohjelmisto esitetään samanaikaisesti Helsingin Kino Helioksessa, Oulun Elokuvateatteri Starissa ja Kuopion Kuvakukossa.

Kaksipäiväisen festivaalin avaa Helsingin Kino Helioksessa dokumentaristi Virpi Suutari. Parhaan lyhytelokuvan palkinnon jakaa räppäri Paleface. Neito-Festivaaleilla valitaan myös yleisön suosikki ja festivaalivoittajat julkistetaan 4. joulukuuta.

Festivaalien ohjelmistoon valittiin 12 lyhytelokuvaa, jotka esitetään kahdessa eri näytöksessä: Miehenä kasvaminen ja Elämän tienristeyksiä. Festivaalin avaa kansainvälisillä Visions Du Réel -elokuvajuhlilla palkittu lyhytdokumentti Poikien puhelin. Esitettyjen lyhytelokuvien joukkoon kuuluu myös Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla ensiesityksensä saanut Suoterapia. Kattauksemme ei näihin helmiin lopu, vaan valkokankaan valtaavat vielä näiden lisäksi kymmenen muuta timanttista lyhytelokuvaa.

Neito-festivaalin näytöksiin on vapaa pääsy. Toivotamme kaikki tervetulleiksi katsomaan elokuvia kolmelle eri paikkakunnalle: Helsinkiin, Ouluun ja Kuopioon.

Huomioithan, että elokuvasalien paikkamäärät ovat rajoitetut ja ne täytetään saapumisjärjestyksessä (Kino Helios 123 paikkaa, Kino Kuvakukko 300 paikkaa ja Elokuvateatteri Star 71 paikkaa). Esitysaikataulu:

Miehenä kasvaminen K16

1.12 klo 18.00 ja 2.12 klo 13.00 (Näytöksen kesto 80min)

Poikien puhelin

Rakkauden kumisukka

Jouluntuoja

Takaisin Gracelandiin

Suoterapia

Elämän tienristeyksiä K16

1.12 klo 19.30 ja 2.12 klo 15.00 (Näytöksen kesto 90min)

Taustapeili

Palo

Äiti menee roskiin

Varjo

Girls don’t cry

Sieniä sielulle

Kiltti tyttö

https://www.neitofestivaali.fi/neitofestivaali-etusivu/