34wnkASk_400x400

Mikko Myllylahden kehitteillä oleva elokuva Metsurin tarina on valittu Cannesin elokuvajuhlien L’Atelier Cinéfondationiin. L’Atelier Cinéfondation on vuodesta 2005 järjestetty tapahtuma, jonka tavoitteena on nostaa esille uusia kiinnostavia elokuvantekijöitä ja edistää heidän elokuviaan. L’Atelieriin valitaan joka vuosi viisitoista elokuvaprojektia ympäri maailmaa. Tekijät matkustavat Cannesin elokuvajuhlille, missä heille järjestetään tapaamisia elokuva-alan ammattilaisten kanssa. Metsurin tarina on ensimmäinen suomalainen hanke, joka on valittu L’Atelieriin.

Metsurin tarina on ehtinyt kiertää maailmaa ahkerasti jo kehittämisvaiheissa. Se on valittu Berlin Script Stationiin 2016, Jerusalem Film Labiin 2017, sekä Torino Feature Labiin, Toronto Talent Labiin ja Cannes Critics’ Weekin järjestämään Next Step -ohjelmaan 2018. Torino Feature Labissa Metsurin tarina voitti kaksi palkintoa, Torino Film Lab Production Awardin ja Amsterdam Post Labin jakaman jälkituotantopalkinnon. Palkintojen arvo on yhteensä 55 000 euroa.

Metsurin tarina on surrealistinen musta komedia. Oudon maakaupan seurauksena pohjoissuomalaiseen pikkukylään avataan kaivos. Kaivanto käynnistää kohtalonomaisen tapahtumien sarjan, jonka seurauksena hyväsydäminen metsuri Pepe menettää kaiken – tärkeimmät ihmissuhteensa ja koko omaisuutensa. Pepe ei kuitenkaan vaivu epätoivoon, itseasiassa tapahtumat eivät näytä vaikuttavan häneen juuri millään tavalla.

Metsurin tarina on Myllylahden ensimmäinen pitkä ohjaustyö. Myllylahden lyhytelokuva Tiikeri valittiin Cannesin Critics’ Weekille 2018 ja hänen käsikirjoittamansa Hymyilevä mies voitti Prix Un Certain Regard -palkinnon Cannesissa vuonna 2016. Jussi Rantamäki ja Emilia Haukka Elokuvayhtiö Aamusta ovat tuottaneen kaikki Myllylahden elokuvat.

“Olen hyvin kiitollinen siitä että saan mahdollisuuden esitellä kehitteillä olevaa esikoisohjaustani Cannesin virallisen ohjelman yhteydessä järjestettävässä työpajassa. Pohjois-Suomesta lähtöisin olevana elokuvantekijänä minua ilahduttaa myös suuresti se että syrjäseuduille sijoittuvan Metsurin tarinani universaalit tasot ja outo huumori on tunnistettu”, kommentoi Myllylahti valintaa.